Loading...

.....................................................................................................................................

قوانین مسابقه ائروپرس و نحوه ثبت نام

مسابقات ائروپرس برای دومین بار به صورت رسمی در کشور برگزار خواهد شد. پیش بینی میشود سطح مسابقات از سال گذشته فراتر رود و متخصصان این صنعت اقبال بیشتری به شرکت در این مسابقه ‌ی پر هیجان و صمیمانه نشان دهند.

قوانین مسابقه ائروپرس و نحوه ثبت نام

مسابقات ائروپرس برای دومین بار به صورت رسمی در کشور برگزار خواهد شد. پیش بینی میشود سطح مسابقات از سال گذشته فراتر رود و متخصصان این صنعت اقبال بیشتری به شرکت در این مسابقه ‌ی پر هیجان و صمیمانه نشان دهند. بر اساس اطلاعات سال‌ گذشته در این مسابقه قوانین تعریف شده پیچیده‌ای برنده نهایی را مشخص نمیکند، قوانین ساده‌ای چون نوشیدنی نهایی بیشتر از 200 سی سی باشد و اینکه نوشیدنی نهایی سرد نباشد، چارچوب اصلی مسابقه را مشخص میکند. نوشیدنی با بادی بالا و طعم‌های بارز شانس برنده شدن بیشتری دارد. 3 داور و یک کمک داور نظر خود را راجع به 3 کاپ (مربوط به سه شرکت کننده) میدهند و کاپ با رای بیشتر به عنوان برنده به مرحله‌ی بعدی می‌رود. مسابقات به صورت گروه‌های سه تای تا جایی ادامه پیدا میکند که نفرات اول، دوم و سوم مشخص گردد.

درباره‌ی ائروپرس:

ائروپرس قهوه سازی است که تحت فشار و در یک شرایط ایده آل عمل دم‌آوری را انجام میدهد. دمای مناسب، غوطه‌وری کامل و فیلتراسیون سریع از جمله ی این شرایط است. نتیجه یک نوشیدنی بسیار دلچسب با گستره‌ی وسیعی از طعم‌های خوب و بدون هیچ تلخی و با اسیدیته‌ی پائین خواهد بود. از زمان معرفی ائروپرس این وسیله‌ی خلاقانه به یکی از پرطرفدارترین ابزار‌های دم‌آوری قهوه در سراسر جهان تبدیل شده است. ائروپرس وسیله‌ای بسیار مناسب برای قهوه نوشیدنی در منزل و به علت وزن پائین و جنس آن بسیار مناسب در سفر است.

دستگا‌هی هوشمندانه که عوامل زیادی را در دم‌آوری تخصصی قهوه درگیر می‌نماید. یکی از بارزترین این عوامل که ائروپرس را از سایر ابزارها در این صنعت متفاوت میکند فشار است. درپی آن اندازه‌ی قهوه‌ی آسیاب شده نیز در نحوه‌ی فشار تاثیرگذار خواهد بود، به عنوان مثال دانه‌های آسیاب شده قهوه با اندازه‌ی کوچکتر طبیعتا فشار بیشتری را در عمل عصاره گیری می‌طلبند.

در برخی از مقالات آمده است که فیلتر کاغذی ائروپرس قابل شستشو (بدون مواد شستشو دهنده) بوده و حتی تا 5 بار قابل استفاده است. این عوامل در کنار قیمت مناسب، ائروپرس را به یکی از اقتصادی ‌ترین ابزارهای دم‌آوری قهوه تبدیل کرده است.

طراحی خلاقانه‌ی ائروپرس با جنس پلی کربنات صورت گرفته که موجب سبکی و عدم شکنندگی این ابزار گردیده است.

ویژگی‌ها:

  • سرعت
  • غوطه وری کلی در پروسه دم‌آوری که باعث استحصالحداکثر طعم‌ها بدون ایجاد تلخی ‌می شود.
  • دم‌آوری 1 تا 3 کاپ با یک بار پرس که در حدود 1 دقیقه طول میکشد.
  • دم‌آوری یک کاپ قهوه به روش همیشگی آمریکایی
  • دم‌آوری قهوه اسپرسو با کرما برای تهیه‌ی یک نوشیدنی بر پایه اسپرسو مانند لاته
  • میکروفیلتر باعث میشود در نوشیدنی نهایی ریز دانه‌ها وجود نداشته باشند (مخالف فرنچ پرس)
  • تمیزکردن این وسیله فقط چند ثانیه طول میکشد.
  • ساخت آمریکا

آیکافی درباره‌ی مسابقات ائروپرس مینویسد:

شرایط اجرای مسابقه چیست؟

مسابقه بسته به تعداد شرکت‌کنندگان، در چند مرحله و به صورت حذفی انجام می‌شود. شرکت‌کنندگان ۸ دقیقه برای دم کردم بهترین قهوه‌ای که می‌توانند با اروپرس آماده کنند زمان دارند. در هر مرحله ۳۳ شرکت‌کننده به‌طور هم‌زمان مشغول به کار می‌شوند و قهوه‌ای که دم کرده‌اند در ظرف‌های یکسان جلوی ۳ داور گذاشته می‌شود. داوران بدون دانستن نام شرکت‌کننده‌ها، نوشیدنی‌ها را امتحان می‌کنند و ارزیابی شخصی‌شان از بهترین قهوه را تحت عنوانِ «فنجانی که بیشتر از بقیه دوست دارم بنوشم» ارائه می‌دهند. سپس به‌طور همزمان و با شماره‌ی ۳ هرکدام از داوران به فنجانی که ترجیح داده‌اند اشاره می‌کنند. برنده به مرحله‌ی بعد می‌رود و بازنده‌ها حذف می‌شوند.

قوانین عمومی چه نکاتی را شامل می‌شود؟

شرکت‌کنندگان باید حداقل ۲۰۰ میلی‌لیتر قهوه‌ی دم‌شده در ظرفی که در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد آماده کنند. تنها موادی که مجاز به استفاده از آن‌ها هستند قهوه‌ی آسیاب‌شده و آب است. قهوه باید گرم سرو بشود، نوشیدنی‌های سرد یا یخی قابل ارائه نیستند. اجازه‌ی اندکی تغییرات در طرز تهیه وجود دارد اما ابزار دم کردن قهوه باید یک اروبی اروپرس Aerobie AeroPress اصل باشد. همه‌ی مسابقه‌دهندگان ۸ دقیقه زمان برای آماده و دم کردن قهوه‌شان دارند. انجام ندادن هرکدام از این موارد باعث حذف از مسابقه می‌شود. در مسابقات اروپرس باریستاها ملزم به ارائه توضیحات درباره‌ی قهوه و شیوه دم کردن‌شان نیستند و فقط در پایان مسابقات سه نفر برگزیده دستورالعمل (رسپی) تهیه قهوه‌شان را ارائه می‌کنند.

داوری چه‌طور انجام می‌شود؟

داورها باید به عطر، طعم دلنشین، شیرینی ِ عیان و اسیدیته متعادل، بادی (تنواری)خوب و پس‌مزه‌ی (افترتیست) خوشایند قهوه‌ها توجه کنند. پس از داوری مجری برنامه با بلندکردن فنجان منتخب نام برنده‌ را نشان می‌دهد. درصورتی که ۳ داور به ۳ فنجان مختلف اشاره کنند، مجری برنامه یا داور چهارمی که از قبل مشخص شده، با کاپ کردن فنجان، نتیجه را تعیین می‌کند.

چه ابزار و موادی لازم است؟

اگر برای مسابقه قهوه‌ی خاصی مشخص شده باشد اجازه‌ی استفاده از قهوه‌ی دیگری وجود ندارد. قهوه‌ی لازم برای همه‌ی شرکت‌کنندگان در روز مسابقه از طرف برگزارکننده مسابقه تامین می‌شود. برگزارکنندگان همچنین وظیفه‌ی تامین آب تمیز، سالم و تصفیه‌شده را به عهده دارند، اما شرکت‌کنندگان آزاد هستند آب را خودشان بیاورند. برای مسابقات جهانی اروپرس آب تصفیه شده براساس قوانین World Brewers Cup در اختیار قرار می‌گیرد. برگزارکنندگان مسئول فراهم کردن تمام ابزار لازم برای مسابقه هستند، درعین حال شرکت‌کنندگان می‌توانند از کتری، ترازو، آسیاب و دیگر ابزارهای خودشان استفاده کنند. هر تغییری در اروپرس باید قبل از مسابقه با برگزارکنندگان هماهنگ بشود و اگر لازم باشد خود شخص الن اَدلر Alen Adler  تایید کند. استفاده از هر فیلتری از جمله فیلتر فلزی مجاز است. برگزارکننده فنجان‌های سرو قهوه برای داوران را فراهم می‌کند و باریستاها نیازی به آوردن فنجان شخصی ندارند.



نظرات



    ارسال نظر